fredag, april 10, 2009

Jeg har tatt imot invitasjonen. (les mer om dette i et innlegg jeg laget tidligere i dag). Og nå skal jeg fortelle deg mer om hva skal til for at jeg skal få en skikkelig party-stemning, eller festlig/høytidsstemning i påsken. Og hvsi det frister deg å være med på partyet her, så er du hjertens velkommen;
Dette er en viktig ingrediens i påskefesten i vårt hjem; Påskelabyrinten på radio. Hver morning 10.05 lytter vi alle til Viggo Valle på nrk p1. Hele familien lytter til det samme programmet, om vi er samlet eller hver for oss, og har kontakt feks via sms, hjelper hverandre med svar. Ingen av oss har noen gang ringt inn for å være med i programmet...men vi er likevel ivrige deltakere.Vil du prøve deg på en slik labyrint, kan du lytte til radio, eller gå inn på dette nettstedet.
Lange frokoster høre også påsken til. Enten spiser vi på verandaen mens vi lytter til Påskelabyrinten, eller dekker påskebord inne. Egg, laks, kjøttrull, godt hjembakt brød, blåmuggel-ost, multesyltetøy, kaffe og te...og masse annet godt. Og god tid!!!
Påske-egg i alle avrianter. med godteri inni, eller bare til pynt.
Snø og skiturer.
Ny og gammel påskepynt. Påskeplakater tegnet av Carl Larson.
Lange skiturer med gode matpauser...kakao og påskegodterier, både sjokolade og marsipan.
Strikkede gensere, votter og luer..


Alt dette skal til for å gi den gode påskestemningen...stemningen knyttet til fridager sammen med familien. Påsken for meg er også det reliiøse, påskebudskapet. Fortellingene fra Bibelen om hva som skjedde dag for dag ...tankene om hva dette egentlig betyr for oss..for hver enkelt av oss..og for vår kultur og de muligheter vi gis i vårt land til å ha fridager sammen og kjenne påskefølelsen med våre kjære.

Maly har i sin blogg delt nydelige bilder og god tekst om dette.

2 kommentarer:

The single girl! sa...

Så koselig det var her inne hos deg da!! Veldig flotte bilder med historie til!! Kjekt med dette påskepartyet når jeg får anledning til å treffe på nye bloggere!! Håpar påsken har vært snill med deg og at du har kost deg på partyet!!

Bente sa...

Ta en titt i bloggen min, Tussilago!
Takk for titten i din koselige blogg!