søndag, april 26, 2009

Oldemorsruter (granny squeres)

Jeg begynte med noen små..men så bare vokste de seg større og større..Ser du fyrstikkesken mellom to av rutene? Det er kjempemorsomt å hekle slike, en flott måte å bruke opp restegarn på..men hva i all verden skal jeg bruke dem til? Jeg har seks til nå. Setter jeg dem sammen kan det jo bli et lite pledd, egentlig et passe stort pledd. Men jeg lurer litt på om jeg skal lage stoltepper til to av hagestolene..bruke et fleeze-pledd på baksiden. Har du noen andre ideer til meg?
Granny squeres. I love crocheting this pattern in different ways. These squeres I started making as small ones..and they ended up growing bigger and bigger. Look at them now, see the size of the nomal sized box for matces between two of them. I have made six, and have no plans for what to make of them.maby a blanket, og maby seat covers for some garden chairs...Do you have any great ideas for me?
Jeg tenker ofte at " dette skal jeg blogge om"..men så blir det bare med tanken. Dumt..fordi jeg da ender opp med å dele så lite og så sjeldent fra mitt eget lille univers av hus, hjem, hage og hobby..at faren for å miste eventuelle faste lesere av bloggen er stor.
Men..jeg har jo alltid ting å blogge om...og jeg kan vel forbedre meg...tror jeg ;))
Noen av mine skatter...gammelt porselen jeg samler på...og bruker flittig. Deilige farger...rødt, hvitt og blått...
rosarødt, grønt og brunt...
Some of my treasures.I`m collecting these old english-pattern cups and plates. I have been ever since I were a girl..I just love the..in all kind of colours. And I use them for mye everyday use of kitchenware. It makes a cosy touth I think when they have different patterns and colours.
Prinsen..som elsker å kose med matfars fot, skikkelig krølle seg rundt lestene.
Our belowed cat.

7 kommentarer:

in my garden sa...

Hei igjen,kjempe fine oldemors ruter du har heklet.Har nesten begynnt å angre på at jeg hekler så små ruter,blir jo litt av en jobb og feste tråder og sy sammen.Ble jo så fint med alle fargene du brukte også.Jeg syntes teppe med flis hvar en utrolig god idee.
Nydelig pus du har også,fortsatt fin kveld til deg.

kreaLIV sa...

Hei, lurt med så store ruter, jeg ville nok gått for et pledd, og deilig med fleecefòr bak. Lykke til videre, ha ei fin uke.

Sommertid sa...

De rutene minner meg såå om mormor da...hun heklet iherdig selvom hun hadde en skade i hendene som skulle tilsi at slikt arbeid var umulig..men ikke for henne..
Kjempestilig...hvor stor har du tenkt deg at teppet skal bli ??
du nevnte stoltepper...men jeg vet ikke jeg...tror et stor picnic teppe med quiltet bakside..event med voksdukstykke bak hadde vært bedre..da blir man ikke klam/våt i baken når man sitter på litt dugget bakke..
Ha en fin uke :)

LYKKEBO sa...

Så vanvittig stillig!! Og den stikkesken ser jo ut som en maur i forhold!hehe.. Kjempe flitte friske farger!!
Nydelig servise...

God kveld til deg:)
Klem

Malys krok sa...

Så flott de ser ut, de store rutene du har heklet! Går helt sikket an å ha i stolene, min mor heklet en gang teppe til gyngestolen, det ble fint. Var ikke så store ruter da, men det gjør det jo veldig spesielt.
Hilsen Margit.

Turid sa...

Nydelige heklerier, bruk de som du har tenkt med fleece pledd bak på - høres helt flott ut!
En fin 1.mai til deg!

Anonym sa...

Så lurt å få brukt opp restgarn.
Tipper det blir fint uansett hvordan du gjør det,lager det som et pledd,eller til stolene.Fine farger satt sammen.Jeg fortsetter å følge deg.Alltid så mye fint du viser:)
Ha en fin søndag!