søndag, oktober 10, 2010


Vinteren nærmer seg. I går kveld var det plutselig bare 3 grader ute..og på radioen advarte de om vinterføre på fjellovergangene i nord og snø i høyereliggende strøk. Joda, i morrest var det absolutt snø i fjellene..

....og på gresset i vår egen hage var det jammen meg også snø;) Det var 9 grader og ikke kaldt egentlig..men grått og skikkelige regnskurer. Jeg har vært ute, jobbet med høst-ting i hagen..mest fordi det er så deilig å komme inn til varme i vedovnen etterpå;)

Småfuglene mater vi gjennom hele vinteren, og allerede har jeg kjøpt inn de første frøene. Vi kjøper vanligvis solsikkefrø i store sekker..men i starten er det greit å ha litt i hus, og da er det greit med små poser. Enda er det frø og bær i hagene..men snart er det godt å kunne gi dem tilleggsfor for ekstra energi.


Og kanskje spiser de ikke opp bærene jeg har pyntet kransen med....
Vi har sagd opp vinterved i helga. Dette skal tørkes til bruk neste år..

Og vinterdekkene er tatt ut av garasjen..klare til å komme på bilene..
Høstvær ute...da er det godt med strikketøyet foran ovnen.


Jeg er godt igang med julegavene..

Denne babyjakken er strikket etter et mønster jeg fant på Dropsdesign.no
Klikker du på linken får du se bildet som ligger på Drops. Mønsteret har nummer fa-008-by
Jeg har strikket en i grønnfarger også. Garnet er DROPS FABEL.Her er en barnegenser i restegarn. Mønsteret har jeg satt sammen selv, men du kjenner vel igjen denne borden fra Fana-mønsteret.

Og jeg har strikket mange slike barnesokker etter dette mønsteret som jeg har blogget tidligere. Disse er populære gaver, og til jul er det flotte ting å gi småbarna til venninnene mine.
Husets sjarmør får siste ord i dette innlegget også. Her kroer han seg på matta foran vedovnen. Ingen kan vel kose seg så inderlig som en liten katt når det knitrer i ovnen og vinden uler ute..han er en inspirasjon til å nyte gråværsdagene;)

4 kommentarer:

Malys krok sa...

Heisann! Høres spennende ut med gavedrysset ditt! Her må jeg følge med, skjønner jeg! Ja jeg er jo stadig innom , så det skal jeg nok få med!
Ja tror du ikke at også jeg våknet til snø på plenen! Huff og huff,det er ikke artig! Men uvanlig er det ikke at det kommer litt i denne tiden! Forsvinner forhåpentlig fort igjen! Fin krans du pynter med!
Og så mye fint du har strikket1 Jakkene var kjempefine, hver på sin måte, og sokkene aldeles søte!
Og så var det sjarmøren din, ja han er jo en flott katt da, og her ser jeg at han vet å kose seg!
Ha det godt! Ønsker deg en fin ny uke! -Margit-

Anonym sa...

Hei.Så mye fint har ikke ord.Nydelige bilder og strikkaplagg.Den jakken til barn har jeg strikket en gang til meg selv i voksen størrelse.Nydelig.Ja nå går det fort mot vinter og jul.Ønsker deg en riktig fin Søndagskveld.Klem fra Bodil.

Sissel sa...

Så morsom den hekle-boka så ut! Den kunne jeg tenkt meg å vinne ja:)

Virpi sa...

Your projects looks really nice. I like especially that baby jacket.