søndag, februar 06, 2011

Gamle grytekluter

Dette er vel en merkelig visning av en slik grytelapp, den skal liksom henge andre veien. Men jeg tok bildet på kjøkkenbordet, og når jeg skulle vise det her, føltes det mest riktig at "dukken" fikk ligge;). Vet du, jeg syns slike dukkeansikt i grytekluter er makabre. Kanskje er jeg ikke alene om å synes det, men denne grytekluten er vel bare tenkt til pynt...likevel, det er noe som kke stemmer for meg. Skjønner du meg?

Jeg kjøpte denne i en bruktbutikk i dag. De hadde fler grytekluter hengende for salg, men denne var den mest spennende. Jeg tror dessverre ikke den blir hengende i vårt kjøkken, men det var gøy å ha et slikt mønster å kunne hekle av. Den er helt som ny. Bare 29 kr kostet den, en helt utrolig pris å ta for slikt håndarbeid. Jeg tenkte nok at det ikke kunne vært en heklekyndig som hadde satt den prisen på denne. På en måte syns jeg litt synd på denne grytekluten, og ville gi den et nytt hjem.

En skål til tesskjeene har jeg alltid ønsket meg. Jeg er mer enn veldig glad i glass, og denne skålen er helt fantastisk. Som et smykke. Min mor var med i bruktbutikken og kjøpte denne i gave til meg. Gjett om jeg ble glad;)))

Denne muggen passer perfekt til vårt blå-hvite kjøkken/spisestue. Vi har et stort og gammelt kjøkken med god plass til å vise frem slike skatter. Denne muggen skal jeg til sommeren fylle med blomster;) Nå har forresten frøene vi har bestilt kommet, og alt er klart for såing. Vi mangler bare litt sand, og planen er å få alt i hus neste uke. Åhh...som jeg gleder meg til å starte våren. Ute er det snø og is, men vi har sett sola, og da kan ingenting stoppe dagene mot å gå mot vår;)

1 kommentar:

Janne i Fagerlia sa...

Heia! Ser du har gort noen gode kjøp. Jeg samler på gamle grytelapper, men har ennå ikke kommet over en slik som du har kjøpt. Er nok litt enig med deg ang. ansiktet, men likevel er den en del av den gamle grytelappkulturen i Norge, så jeg skulle gjerne hatt en likevel.