onsdag, august 10, 2016Enda et par tøffler ble til i samme farten. 


Jeg bruker rester av garn, så det blir noen runder med planlegging og opprekking for å få begge tøflene like. Slikt er spennende, syns jeg, men det kan holde hardt nrå man har lite av hver farge. Her syns jeg kanskje den grønne stripen på tåa ikke passet helt, men det var nødvendig fordi jeg hadde lite igjen av lilla. Jeg håper det "order seg i tøvinga", som man sier når ett eller annet livet har gått litt på skeive.Sammenligning før og etter toving. Jeg valgte den største størrelsen i oppskriften, størrelse 40. Oppskriften er laget av Millepy, fortelles det i Tusenideer hvor jeg hentet den. Jeg la opp 50 masker som jeg strikket til 19 riller frem og tilbake før jeg satte dem på rundpinne/5pinner og strikket videre 42 omganger. Så felling av 10 maker fordelt på hver omgang, 4 omganger. De 10 maskene du da står igjen med dras sammen gjennom en tråd. Sy sammen og tov ved 60 grader uten vaskemidler. Jeg tovet dem sammen med et håndkle, for å få bedre effekt av tovingen.


En liten ekstra ting som jeg gjør med mine tøffler, og som ikke står i oppskriften, er å lage  hæler. Hvis man bare syr sammen bak med en rett strek, blir det alltid en liten klumt ved hælen, og den er ikke god å trå på. jeg syr den nederste hælbiten sammen som en omvendt T. Altså ved å sy ned til det er 4-5 cm igjen, og så dytte opp nederste ende til en omvendt T og sy igjen med en tverrstrek nederst. Se bildet over. Det gjør at de ferdig tovede tøfflene får en rundere hæl. Se bildet under.Og når tøfflene kommer ut av vaskemaskinene, trer jeg dem utenpå et par passende sko med plastposer på. slik tørker de til de har fasong, og resten lar jeg tørke i friluft uten poser og sko.


Lykke til hvis du vil lage dine egne tøffler. Jeg lover deg at det fort kan bli ei dille. Selv har jeg laget mange som gaver, og som velkomst i gangen har jeg en hel kurv full med tøffler i ulike størrelser og fasonger som ønkser gjester velkommen.

2 kommentarer:

amo sin blogg sa...

Kjekt med tøfler i fine fargar.
Og takk for info om framgangsmåte.
Ekstra fine dei under som har knappar,

Fint strikke ver her no, regn og vind ute
og under 10 gr.
Men eg håpe sommaren ikkje har gløymt oss, den kjem
nok igjen...

Barwitzki sa...

Veldig vakre tøfler har du strikket. Jeg liker.
Jeg må lege i hodet mitt. Kaldt denne sommeren og så vi kan bruke...
og vinter kommer også :-))) Jeg hadde tur til Østerrike til Alpen
og jeg var spasere til snø... etterpå var en dag deilig sommerværet
med sykkel og bikinitop :-))) Håper sommeren bli en litt.
I alle fall jeg begynnte strikke med varme ull - islandgarn - og jeg tenker meg restegarn er veldig fint tøfler-strikke.
Hilsen til deg. Ha riktig god fredag og deilig helgen. Viola