fredag, oktober 10, 2008

Det er skikkelig høstvær ute om dagen, og jeg koser meg for alvor med mange prosjekter. Mye av det jeg syssler med nå skal bli julegaver, eller selges på julemesser. Jeg får ofte gode ideer og en ustyrlig trang til å sette igang med prosjekter. Da er det greit å kunne trøste seg med at "det kan vel selges på en messe...eller bli en gave...". Da har jeg liksom lettere samvittighet i forhold til å starte med håndarbeidet.
Jeg skal vise dere noe av det jeg jobber med akkurat nå:
Nå har jeg brodert ferdig dette som skal bli en del av en julestrømpe..eller to. Jeg ar tenkt det skal stå "god jul"på en side og være broderte hjerter på motsatt side. Strømpene er klippet...så nå mangler jeg bare brodering av hjertene før de kan monteres. Stoffet e et jeg har hatt liggende lenge, fra den tiden da det fantes så mye stoff fra Sandvika Veveri i butikkene. Jeg gleder meg til å få dem mer ferdig;)
Glassbrikker. Jeg syr stjerner i en slags lappeteknikk. Det er en kjempeenkel teknikk, men kan bli ganske fine;) Gode i bruk er de iallefall. Man klipper to 5 kanter, en liten og en stor. På den største klipper ma ekstra sømrom som brettes in, helst ved å bruke strykejern. Man legger et tynt lag vatt inni, samme størrelse som den minste stjernen. Den minste stjernen legges inni, med spiss mot langsidene i den største stjernen. Så brettes den største stjernen inn over den minste. g man syr for hånd. Selvsagt kan dette sys på maskin også, men jeg liker håndsømmen.


Jeg broderer pyntehåndkle. En kjempetrivelig "jobb". Motivet er gammelt..fra et kjøkken hvor en kvinne jobber ved ovnen, en mann står med full vedkurv i døra, og katten slikker melk fra ei skål på gulvet. Koselig motiv. Jeg skal gi dette til et loddsalg i ei forening på jemstedet mitt. Viser dere noen biter av motivet...venter med helheten til alt er ferdig.Jeg strikker sjal i mohair garn. Nydelig garn hvor fargene skifter.
Dette er sjal nummer to. I starten av hver omgang øker jeg enmaske, slik blir det en trekant. Etterpå plukker jeg oppmasker rundt hele sjalet, og øker kraftig slik at jeg strikker en bølgende volang kant rundt.
Når høstvinden uler ute og regnet pisker mot vinduene...da tenner jeg levende lys, lager god te...finner frem en strikking og ser på en episode fra denne dvd`n og kooooser meg.????????
Hva er dette? ja...nå kan du lure på det til neste gang....Slik ser det ut i strikkekurven hvor de ferdige produktene ligger...