mandag, oktober 06, 2008

Høstkvelden nytes ekstra når man har tatt inn en stor bukett med blomster fra egen hage. Det er kjølig og vått i kveld, mørkt. Sesongen med dagslys hele døgnet er definitivt over, men når de første uker med sjokkerende overgang har lagt seg, så kjenner jeg at det har jo sin sjarm dette også. Nå kan man tenne levende lys, nyte levende varme i vedovnen...og spille julemusikk mens man pusler med julegavelaging;) ja, jeg innrømmer det..i dag hørte jeg på julemusikk!!!

Min lille hagehjelper, "minigartneren", som er ett av mange kjælenavn. Han er mer enn lykkelig når han og jeg...eller aller helst hele den lille familien, skal jobbe (les; leke) i hagen. I dag var planen å gjøre med klart for vinter og frost...og han syns det var sååååå mye spennende som skulle skje. Ikke hadde vel jeg før tenkt at slike røtter kunne være skumle vesen som måtte drepes, eller noe i den dur. like skummelt som noe fra en "Harry Potter-verden"...Jeg måtte redde dem unna i fykende fei...

Georginer. Utrolig at noe så pent kan se slik ut under jorda....

Jeg har plantet løk. Kjenner at jeg gleder meg til våren allerede...
Det er et deilig vårtegn når de første løkene sender blomst og farge opp av jorden i en ellers fargeløs hage. krokus, påske-pinseliljer, tulipaner. Vi bor i et hus med en gammel hage, og det vokser massevis av påskeliljer og krokus her. Sist høst plantet vi tulipaner, og i år har jeg funnet enda fler spennende sorter...Noe løk har jeg fått i gaver fra min kjære...men en god del har jeg bestillt på nettet fra
Zimtrade Jeg er kjempefornøyd med servicen og med varene jeg har motatt.
Den litt blekksprutlignende løken i kurven er en Eremurus Isa. Shelford hyb. Det blir en staude med blomster på lange stengler, orange-rosa. Vi plantet den ved hagedammen vår.

hupps...der var "linselusa" jammen igjen...

Dette grønne her må jeg forklare mer om neste gang...ser du at det står EGG der? Det har noe å gjøre med en drøm jeg hadde....

Jeg broderer på noe som skal bli en del av en julestrømpe. Da har jeg vel lov til å spille julemusikk vel;)

Vi har tatt opp potet i kveld. Mandel og Aksel.

Noen som fremdeles lurer på hvorfor ett av kjælenavnene er "Linselusa"?
Må bare vise dere et bilde fra starten på montering av et fisketeppe. Vi er mange som har strikket fisker. Planen er at det skal bli et teppe...til et loddsalg som skal gi inntekter til en veldedig sak i nærmiljøet. En tradisjon vi har laget oss på en årlig julemesse vi arrangerer. Og i år ble ideen fisketeppe gitt av meg..jeg hadde lest om det på Hobbyboden.Det føles godt å være tilbake igjen. Takk for titten. Kanskje sees vi snart igjen;)

5 kommentarer:

Itzak sa...

Så masse spennede du har oppdatert med, har kosa meg masse i bloggen din nå. Og bare så det er sagt...har ett par linselus jeg også hihihi
Itzak vil ønske deg en super fin uke.

prinsessa sa...

Du har noe ikke jeg har du har...blomster i hagen. Det har jeg desverre ikke hatt siden i slutten av juli for været ble så dårlig og jeg gadd rett og slett ikke å begynne innkjøpet på nytt. Du kan trøste deg med det at da er vi to......som hører på julesmusikk når vi syr juleting:O) ønsker deg en fin onsdag. Klem fra Elin:o)

Mormor sa...

For en kjempesøt linselus. Gjør vel ingenting om en er linselus når en er så nydelig vel. Hvilken fin ide, med det fisketeppe. Lekkert og til glede for andre i samme prosjekt. Bra !

Tove sa...

Hei, så kjekt at du var innom bloggen min for nokre dagar sidan! Synest det er så kjekt med nye "vener" her inne! Legg deg til på bloggrollen min slik at eg lett finn tilbake til deg! Ha ein fin dag opp i nord - håper sola skin på deg og dine!

Klem, Tove

sticker sa...

leather handbags
bags
bag
handbag
handbags