søndag, februar 14, 2010

God morsdag..fastelaven..valentinsdag ;)

Glassbrikker til påske. Jeg bruker et grunnmønster av noen påskekyllinger som jeg har variert i mange varianter nå. Skal vise dere bilder litt nå og da har jeg tenkt. Denne varianten er heklet i dobbelt bomullsgarn (en type mercerisert, fra Nille). Størrelsen blir passe til glassbrikker da. Jeg har en ide om at jeg kan hekle flere slike. monter dem sammen rundt en eggfasong i midten...for å lage en ting å sette varme kasseroller osv på i påsken...eller også som grytekluter. Eneste begrensning er vel fantasien her..og den har ingen grenser..

Linselusa, også kalt Prinsen..vil gjerne ut innimellom "elingene". Da skinner nemlig sola flott...selv om det er iskald vind og snøfokk i neste øyeblikk...

Masse snø, men rododentron og gyvel (til høyre) holder på grønnfargen og minner om vår og sommer..


En delig sitteplass om sommeren..Her kan man sitte, med ryggen inntil en gammel trestamme... se seg rundt i hagen, drømme og filosofere..


Prinsen drømmer vel litt om sommer han også...men er en handlingens katt og graver like godt frem et sommerminne fra urtebedet...kattemynte. Fremdeles gir den duft nok til at han finner den interessant. I løpet av sommeren og høsten plukket jeg masse av denne urten, tørket og laget kose-poser til Prinsen..og alle hans kattevenner fikk også slike i julegave.


Vi gleder oss til å ta drivhuset i bruk...når det blir "litt" varmere i været...

Enn så lenge trives graniumen godt i lysrommet innendørs.


Lobelia...flittig lise....Det vi sådde på papir er nå priklet og i god vekst. Dette var det første vi priklet...lobelia til venstre i bildet..


..og her er noen av spirene som vi lot stå på papiret fordi de enda var så små. Så lenge vil holder papiret fuktig fungerer det flott. Enkelt å så på papir, fordi man lett kan se når ting spirer.

5 kommentarer:

Miriam sa...

stilige glassbrikker

Janne i Fagerlia sa...

Så artig glassbrikkene dine var. Håper du deler mønster, for dette kunne jeg tenke meg å prøve. Lykke til med veksthusplanene.

TEFROSSA sa...

Tack för att du är med i min tävling och även för att du följer mig!

Ha en fin kväll!

Klem
Lena

Malys krok sa...

Så flott og spesiell de glassbrikkene var! Har ikke sett maken. Prinsen din er en nydelig katt, så fin i pelsen!
Nydelige bilder av han. Så til såing av lobelia, ser det jo her, og takk for det! Skal sannelig prøve denne måten, jeg og. Takk for din kommentar! -Margit-

Engler, ull og lavendel sa...

Så nydelige glassbrikker.
Og så flott det spirer hos deg. Jeg har planer om å så lavendel for første gang i år, men har ikke fått tak i såjord enda, så begynner snart å få dårlig tid. Det skulle komme såjord i denne uken, så får håpe jeg snart kommer i gang.