mandag, juli 19, 2010


Jeg har farget garn. En kjempespennende ting å gjøre når regnet siler ned utendørs, og vinden blåser så sterkt at man vanskelig kan trives ute hvis man ikke må. Vi har ikke verdens beste sommervær, men det gjør jo ikke noe.. når man kan finne på så mye gøy med enkle midler.

Konditorfarger.

Hjemmespunnet garn.

Litt eddik, vann, en kasserolle og ei kokeplate.

Garnhespen has i vannet med eddik. Når det er dampende varmt..passer man på at det ikke koker (dette er jo rent ullgarn)..trekker kasserollen av platen..Nå drypper man de fargene man vil ha. Fortsetter å la vannet dampe..kjølner og damper videre.

Det tar ikke lang tid! Etterpå skylles garnet. Det fantastiske er at ingen farge slipper...og vannet i kasserollen er rent. Ullagern..pass på at du ikke vrir det tørt, og dermed ufrivillig tover garnfibrene sammen. Garnhsepen kan henges til tørk eller legges i et håndkle på et varmt badegulv. Ble ikke dette spennende sukkertøyfarger? Gleder meg til å lage noe av dette!

15 kommentarer:

Hallingdama sa...

Du verden så flott att en kan gjøre dette, så enkelt uten og bruke dyre farger. Ser jo flott ut.

Turid sa...

Jaaaaaaaaa-spennende! Gleder mæ til å se ferdige produkter av dette.
Fine sommerdager ønskes deg og dine!

Strikkern sa...

Du verden så lettvint og så spennende:)

Jorunns hage og hobby sa...

Enig, detter ser spennende ut!
Jeg ser også frem til å se hva du lager av garnet !:)

Siddis-in-houston sa...

Så gøy! Jeg har også farget en del garn, men da har jeg brukt kool aid. Jeg nøster opp hespelen og deler den inn i like lange deler som jeg da dypper i de forskjellige fargene. Lykke til med strikkinga!

Vform sa...

Vad spännade!
har aldrig provat på att färga garn ..
Roligt att vänta på resultatet, när du får det färdigt!
Vi har sommar här i västra Finland! 25 grader...

Ha en fon vecka!

Akvarella sa...

Så fint det ble, og så bra at du forteller hvordan du gjør det.
Jeg prøver litt selv, med karding av saueull og så spinner jeg, men det er jo ikke lett da.
I sommer prøvde min datter Skautrollet og jeg på litt farging også. vi testet bl.annet med bjørkeblad, men vi fikk det ikke helt til. Når du forklarer så bra, så frister det til å prøve igjen.

Anonym sa...

Hei.Så flink du er.Kjempe nydelig.Har prøvd plante farge men ikke med sånn.Spennendes.Du lurt på hvilke farger jeg bruker til bildene mine fra Familien.Bruker tekstiltusjer og tekstilmaling fra Panduro som er berengnet til tekstiler.Kjempe kjekt å bruke efter att jeg har brodert irundt motivet.Ha en riktig fin Sommer videre å kose deg med fargingen.Klem fra Bodil.

Malys krok sa...

Garnet ble virkelig lekkert! Det må det bli spennende å strikke av! At det skulle gå an å farge garn med konditorfarger har jeg aldri kunnet tenke meg! Men ser jo at resultatet er flott!
Takk for din hilsen! -Margit-

Fjordheim sa...

Først må jeg få si tusen hjertelig takk for koselige og varmende ord på bloggen min. Koselig at du fant veien til meg.
så spennende å farge garn da, og med konditorfarge. Det har jeg aldri hørt om. Men det går jo vel så bra som noe annet ser det ut for.
Ønsker deg en herlig sommerdag i nord :)

Sigrunn sa...

Så gøy da !! Visste ikke at det gikk an å farge med konditorfarger, en lærer stadig noe nytt. Det må prøves!
Tusen takk for trivelig kommentar på bloggen min. Vesterålen neste, promise :) Er klar over at vi var på "gærne" sida av fjellrekka når det gjaldt midnattsola, men en annen gang blir det kanskje en tur for å besøke en barndomsvenninne i Laukvik, det er vel på "andre sida" eller?

Hjertebank sa...

Takk for kommentar på bloggen min.
Jeg har farga mye garn, både med planter og kjemikalier, men konditorfarger har jeg aldri prøvd. Takk for tipset. Dette må jeg prøve.

Malys krok sa...

Hei igjen! Tusen takk for hyggelige kommentarer! Så bra at du retter på navnet på fjellet. Jeg hørte det bare sagt hva det het og at det var etter en spade, skjønte jo ingenting jeg da. Nå kom du heldigvis inn og oppklarte det hele for meg, og det var kjempeflott! Spennende sagn! Slikt liker jeg!

I fjor var vi i Lofoten på det museet der , og nå altså her. Veldig fint begge steder!

Så spurte du hva det farmor sa betyr. Jo det var når vi kom dit og hadde så mye med oss, det er mange ting som følger med på turen, kan en nok og si. Færa = reisen el turen, Føll = Følger el har med.

Takk igjen! Flotte kommentarer!
-Margit-

Janne i Fagerlia sa...

Hei på deg! Dette var et artig innlegg fra deg. Aldri drømt om å bruke konditorfarger på denne måten. Dette tar jeg med meg videre. Jeg jobber med barn, og dette er helt sikkert noe som vil slå an hos dem.

Marit sa...

Ja dette må prøves.
Har prøvd plantefarging men ikke konditorfarger. Spennende.