onsdag, april 12, 2006

Påske-pynt

Høner og haner er påskepyntet nå. Sambo og jeg har dekorert til den store gullmedalje, og det var ikke fritt for at det fløy fjør og paljetter alle veier et stund her. utrolig hvor levende slike ting kan bli...spesiellt når fingrene er fulle av lim;)



Jeg skar/saget ut høner og haner i finèr. Laget et mønster ved å forstørre opp et lite bilde jeg fant i et ukeblad. Etter pussing malte jeg høner og hane i hvit maling. Ett par ble også malt i ei vårlig grønn farge. Høres kanskje rart ut med høns i ei slik farge, men det passet best i vårt kjøkken. Jeg laget hull midt under, og satte inn en bit av en trepinne, som skulle fungere som føtter og plugg. En kløyvd vedkubbe ble delt opp, og hull laget også i denne. Her limte jeg fast fuglen.Viktig å finne balansepunktet før limet festet seg;)





Så har vi malt og limt. Fjær, perler og paljetter. Det var morsomt å følge med hvordan høns og haner ble mer og mer levende og fikk sin egen personlighet etterhvert som pynten kom på. Og nå har noen føyet vekk fra hjemme, som påskegaver...og ett par bor i vinduskarmen på kjøkkene.
Og hvem vet...kanskje kommer det egg og kyllinger til neste påske;)

3 kommentarer:

Anonym sa...

så morsomme disse var.

Utrolig spennende blogg du har. Du er virkelig kreativ :-)

Anonym sa...

Så flotte desse hønene dine er. :o)

Anonym sa...

Hei, takk for hyggelige ord i bloggen min!
Link gjerne til meg, bare koselig det :o)

Du lager mye fint du også!
Ha en fortsatt god påske.