fredag, mars 13, 2009

Frøene spirer. Dette er kjempespennende tider. Når snøn ligger kald og i tykke lag utendørs..er det deilig å se bittesmå grønne spirer...lykkefølelse;)) De først man kan se hva skal bli..er disse..
Praktspragle

Jeg har strikket lue. Ble helt hekta på den luen som Line Andersen, nrk-sporten bruker denne sesongen. Og...Lille Rosin har laget et mønster hun deler på bloggen sin. Bli gjerne bitt av denne lue-dilla du også;)

Dette kan jammen se ut som enda en slik lue...og egentlig var garnet tenkt til det bruket...men så fikk jeg lyst på en ny veske. Vent og se;))

Den grønne luen øverst er i strikket til min mor. Jeg brukte Artic-garn, kjøpt på Europris. Jeg skal strikke en slik lue til meg selv også..og nå skal jeg bruke en skikkelig garn-skatt; Dette garnet har min svigermor spunnet til meg...og jeg bruker bare av dette garnet til heeelt spesielle ting;)))


En lite titt innom kjøkkenet vårt. Fikk lyst til å vise dere noe som henger der...Denne hyllen er fra mine besteforeldres gårds-kjøkken. Opprinnelig i en slags blåfarge, men slitt av tidens tann, så å vises det bare litt blåfarge på noen steder. Noen ganger henger jeg pyntehåndlkle her..har flere gamle jeg har arvet, og noe nye jeg har sydd selv. Akkurat nå henger det noen gamle kjøkken-ting her, knivstålet og en plante som vokser villig på kjøkkenveggen.
Dette finnes også på vårt kjøkken. Jeg elsker gammelt porselen av denne typen, engelske landskap. Har samlet på slike kopper siden jeg var ei ung jente..og etterhvert har det blitt en samling av ulike motiver og farger. Jeg bruker dem gjerne samlet når jeg dekker til et kaffe-eller frokost bord. Syns det er koselig med en sjarmerende blanding av farger og dekor. De siste årene har det visst vært flere som samler på slike servise-deler, for nå er det ikke så lett å få tak i dem på bruktbutikker og loppemarkeder.

men noe nytt finnes i salg... Denne lille fløte-muggen fant jeg nettopp hos Kremmerhuset. Den gleder jeg meg til å sette på bordet til sommeren, med tusenfryd, erteblomster eller blomkarse i ;)


Vår lille linselus får ikke være med på denne blogginga..men heller en siste hilsen til ett av hans ofre. Trist...fordi dette var en nydelig fugl..en sidensvans. Vår nusselige lille kattepus var alene hjemme i går.hele dagen. Da vi kom hjem på kvelden var det fjær på trappa..og denne døde fuglen. Stakkars fugl..Ingen tvil om at vår katt er en stor jeger..enda så liten han egentlig er..denne fuglen var jo ikke noe lite bytte. Hvil i fred.

Se en levende sidensvans her


2 kommentarer:

Bente sa...

Kjempekoselig blogg!
Liker spesielt godt vårtegnene dine ;-) Deilig med lysere og varmere tide rog forventning om alt som skal spire og gro!
Den Line-Andersen-lua var fin! heldige mammaen din ;-)
Ha ei herlig helg!

Christinepusen sa...

Hei!

Koselig å se alt som spirer hos deg!