mandag, januar 17, 2011

Kongen og dronningen

På en liten utflukt sist lørdag var vi bla innom en bruktbutikk med mange spennende ting. Jeg fant flotte heklede duker, virkelig nydelig håndarbeid. 5 av dem måtte bli med hjem. den som ligger under er ganske stor, heklet sammen av firkantede ruter, nydelig. Den som ligger helt fremst er heklet i utrolig tynt garn. Mønsteret er ganske tradisjonelt, men den var bare så utrolig lekkert heklet. De to i turkis skal få plass på nattbordene våre, og den lille runde med brun og hvit skal være til et bestemt lite bord.
Jeg blir glad av å finne slike skatter. De hadde virkelig masse flott, øbler, glass og porselen osv, men denne gangen ville jeg ikke ha mer med hjem. Kroklissene skal være til et planlagt prosjekt.
Når jeg finner bilder eller porselen med de norske kongelige på, ja da anser jeg det bare rett og slett for skatter, som uansett må være med oss hjem. Jeg samler. Kanskje skal man ikke skrive slikt, det er kanskje ikke pent å engang nevne det...men vi har et galleri på toalettet i 1.etasje. det som på et vis er gjestetoalettet. Her henger de kongelige. Dette er skatter som jeg virkelig verdsetter, selv om de altså henger på toalettet. Jeg håper jeg ikke støter noen. Selv er jeg rojalist på min hals, så dette handler mer om glede ved å samle enn akkurat hvor vi har laget utstillingen;)

4 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Så artig med "kongelig" toalett. Og når det gjelder slike gamle duker, så lider jeg vel av samme besettelse som deg. Besøker jeg en bruktbutikk, en auksjon eller loppis, ja så ender jeg bestandig opp med noen eksemplarer av hjemlagede duker. Har en kiste full.

Malys krok sa...

Ja det er spennende å gå på bruktbutikker! og du har funnet mye fine heklerier! Stilig med det "kongegaleriet" på do! Det var jo på utedoene, før i tiden, at noen pleide å henge dem! He he, må nesten le litt! -Margit-

Alvas hjørne sa...

Spennede med bruktbutikker, en vet aldri hva en vil finne:))
Morro med kongegaleri på toalettet, vet flere som har det der:)
Og masse fine heklede duker du har funnet, selv jakter jeg på en litt stor hekleduk..fikk en ide her forleden, så jeg holder øynene oppe i hver bruktbutikk:)
Ha en fin onsdag!

Anonym sa...

Hei.Kjempe fint kongefat.Nydelige hekleduker.Så mye fint du fikk tak i.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.