onsdag, juli 19, 2006

Såper fra Alveland

Jeg har fått min første Alveland-såpe. Og er lykkelig!!
Det er en ekte natursåpe, som jeg har ønsket meg lenge!
Såpen på bildet (beklager det litt uklare bildet), er en multesåpe.

Alveland-såpene blir laget av Rita King på Dverberg,

Andøya i Nordland ( http://www.andoya.net )

Brosjyren som følger med forteller mye om hvilke lokale naturprodukter som brukes i produksjonen av såpene;....

"brennelse plukket langs Prestelva på Dverberg...geitmelk fra Inger Teigens gård på Åse...Nordlyshonning fra Saura..andøymulter..."

Og i brosjyren kan man også lese legenden om Andøya,

som har gitt navnet til bedriften Alveland;

" Ifølge en gammel legende skal Andøya ha vært et alveland. Slike øyer var bare synlig på havoverflaten i korte perioder før de forsvant i havet på ubestemt tid. Andøyas skjebne ville det slik at noen engang kastet stål på øya. Dermed kunne den aldri vende tilbake til det undersjøiske, og alvelandet ble en blant mange øyer. Men på vakre sommerkvelder, når du beveger deg nært havet, eller ved fjellfoten, er det lett å merke at helt vanlig ble Andøya aldri. Alvene vil ikke slippe taket riktig. Det er som om de leker mellom multeblomst om myrull, som om de synger i geitramsen og blant blåklokker..."

(sitat fra bosjyren til bedriften http://www.alveland.net )

4 kommentarer:

Julie sa...

Så spennende. Har aldrig hørt om Alveland-såpe, men har kjøpt lokallaget såpe fra klosteret på tautra. Er selv veldig glad i såper. Multesåpe hørtes jo deilig ut. Likte veldig godt at de opplyser om hva slags lokale produkter som er brukt. Det gjør jo bare såpen enda mer spennende. Må være en flott gave å gi også.

Hulda sa...

Jeg er enig med Julie, så flott at de har skrevet så mye om hva som er i den, og hvor de urtene er plukket. Andøya er jo også et vakkert sted. Har vært der et par ganger. Spennende med Alveland.

Anonym sa...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»

Anonym sa...

I find some information here.