onsdag, august 09, 2006

Bordskåner (hot-pad)

Jeg har kjøpt en bordskåner..gryteunderlag...en slik man legger på bordet under varme kasseroller.
Denne kjøpte jeg på et husflidsutsalg, hvor kjøkkenbenk-produsenter solgte varene sine. Denne modellen skulle visstnok være hentet fra et gammelt hus i Finnmark..Hun som hadde laget den, hadde sett orginalen da hun var på besøk i barndomshjemmet til ei venninne i Finnmark.
Det er liksom litt ekstra gøy når det finnes en historie til ting;)
I`ve bought a hot-pad today. It`s crochet on corks from lemonade bottels. I found it in a shop where different handcrafters sold their products. This pot-holder was made by a lady who found the pattern when she was visiting the parents house of a frind in Finnmark, Northern Norway. There she spottet the original hot-pad there. I like it when things have a history;)

Den er heklet rundt brus/øl-korker. Rundt hver kork er det heklet et trekk, og hver kork er heklet sammen. det kan nesten se ut som om det er heklet rundinger som er strammet rundt korken. Det er brukt bomullsgarn. Dette er en gøyal ide...så nå er det bare å jakte på brus/øl-korker.


4 kommentarer:

celie sa...

Du vet sånn ballnett som man har en ball i og så snøres den sammen på et vis. Dette blir vel på samme måte. Eller sånn pynt som man hekler rundt juletrekuler, det har også sånn ballnett patent.

sofen sa...

Ser morsomt ut, men det må da være forferdelig mye monteringsarbeid? Mangler nok litt utholdenhet, jeg da............

Liv-Toril sa...

Kvikke farger. Min svigermor (på 89 år) har pyntegrytekluter heklet på samme måten, men i tynnere garn.

Anonym sa...

That's a great story. Waiting for more. »