søndag, august 19, 2007

På mitt bord

Takløk i en skål..er blomsten vi har på salongbordet nå. Er så begeistret for takløk..men den passer ikke helt inn i noen av bedene vi har i hagen nå, den ville druknet i alt annet som vokser der. Så til vi får ordnet fler stenbed...så lar vi den pynte bordet. Fant denne skåla i et gartneri og dekorstenene fant vi hos Ahlens.
Denne boka er fantastisk...anbefales absolutt. Skrevet av Kjell Fjørtoft, om livet på øya Hekkingen i Troms, om naturen og historien. Jeg liker slike historiske bøker fra livet i gamle dager her nord...og denne er helt spesiell fordi det er nåtid og fortid flettet sammen på et fasinerende vis..og hver strofe i boka preges av at mannen som har skrevet dette virkelig elsket sitt drømmested på Hekkingen. Ei flott bok!! I sommer har vi besøk området...riktignok på noen andre øyer, men likevel slik at man kan se over til øya Hekkingen. Min kjære har familie, aner i flere generasjoner fra dette området...derfor er nok boka ekstra interessant.
Jeg strikker lester for tiden....Målet er å bruke garn fra mitt store garnlager. I flytteprosessen ble det tydelig og klart for meg at jeg har MYE garn. Det er en skatt...og nå vil jeg gjerne bruke opp så mye som mulig avd et. det har gått litt sport i å finne på spennene prosjekter jeg kan benytte garnet til. Disse lestene, som jeg har strikket mange av nå..skal selges på julemesser. Det er planen, men jeg har allerede solgt flere av dem. Det er kjempegøy!! Pengene legger jeg tilside...for å kunne kjøpe garn og hobbyting når lageret skrumper;))

11 kommentarer:

mona sa...

Hei,og takk for titten inne hos meg :) Ja,var det ikke fint på dette stedet....? Skulle gjerne startet opp med noe der....så hadde du kommet på besøk :) Du viser så mye fint,den hyllen (med innhold) var nydelig ! Serviset også ! Flink er du til å strikke også,der kommer jeg til kort........,skulle gjerne kunnet det,sånn som mye annet.....kremt !! Godt at du har gode hjelpere med innflyttingen,som både syr og spikrer,ikke verst ! Dere har jo en spennende tid,ingenting er vel koseligere enn å skape og forme,sitt eget hjem :) Måtte det bli min tur,snart........kos deg videre med arbeidet,og ha en fortsatt fin søndag :)

LivM sa...

Er det ikke koselig når en finner akkurat den boken som gir en så mye glede under lesingen? Sokkene dine er tøffe. Smart å strikke uten hæl, det må jeg nok prøve en gang. Ha en fortsatt fin søndag.

Beathe sa...

visste ikke at de plantene heter takløk, de har jeg også veldig sans for, håper jeg kan finne en plass for slike i den nye hagen;)
Utrolig mye flott porselen du har, det blå blomstrete var aldeles nydelig, så herlig når man får gaver som virkelig er gjennomtenkt!
Takk for koselig besøk på min blogg;)
Ha en fin uke:)

Lena sa...

Så flotte lester du strikker! Jeg fikk takløk av ei venninne i vår, planten den som deg, i en skål inne, men den døde:-) Jeg har IKKE grønne fingre!

Mia sa...

Hei! Nå har jeg kost meg med innleggene dine, ser at du har kommet i hus og at ting begynner å falle på plass. Og så heldig du er som har et garnlager å ta av... Jeg har jo holdt på med mine granny squares og er overrasket hvor mye garn egentlig koster, og hvor lite jeg får ute av et nøste... Men siden jeg ikke har strikket eller heklet før, har jeg ikke noe lager å ta av... Kanskje det kommer etter hvert, for heklig er gøy og nye prosjekter er allerede planlagt.

ElisabethB sa...

At home we love too this kind of plants (in french : succulentes). In the moment, we display it around a well in the garden (I will put a picture on my blog for you now). But we like your idea to put some in a bowl with nice stones. I will keep it for us!!;-)

Ida sa...

Takløk er fine planter ja.
Det er visst for vått for dem ute for tiden.
Det ser jeg på mine her ute....
Dine er dekorative, i skålen der på bordet.
Takk for boktips. :)
Kos deg videre med strikketøyet og hva du ellers holder på med. :)
Klem fra Ida.

min sin lille tue sa...

Flott den skåla med takløk:) Likte kombinasjonen med steiner jeg.
Lykke til med videre skrumping av garnlageret/skatten, er visst litt her også etterhvert.
Ønsker deg ei fin uke.

Turid sa...

Så koselig du får det i ditt nye hjem....Sokker uten hæl er kanskje noe å prøve seg på. Boka blir æ nok å skaffe mæ, så programmet på tv om han. Ei go uka videre te dæ.

Hulda sa...

Så fint med takløk, den e veldig dekorativ, syns æ også. Fine bilda fra huset dåkkers også, håpe du legg ut fleire etterkvært. :)

HeiGrim sa...

Nå vet jeg hvilke bok jeg skal kjøpe!
Nydelige serviser du har fått deg, syns den tallerkenhylla er fin slik den er, og det fatet med takløk....flott!Ha ei fin helg!