søndag, august 19, 2007

Porselen

Dette serviset fikk jeg av mine foreldre i en spesiell anledning. Det er gammelt og kjøpt i en antikvitets forretning. Jeg hadde lenge gått og tittet på det og kunne ikke tro mine egne øyne da det kom ut av papiret. Jeg visste ikke at de visste...så jeg må nok ha snakket om det helt ubevisst;) Bildet viser ikke fargene skikkelig..Det er kremhvitt med nydelige blåfarger på blomstene. Det har hatt fast plas i vårt lille vitrineskap..men her i nyhuset har vi satt andre ting i skapet...og så langt har vi ikke funnet noe godt nok sted for dette serviset. Foreløpig står det til pynt på en kjøpmannsdisk. Fint der også;)
Dette serviset er også gammelt..og fra en antikvitetsbutikk. Fått i innflyttergave fra en av mine kjære tanter og onkler;) Gjett om vi ble glade begge to!! Hylla passet jo akkurat. Den hadde vi på hytta vår da jeg var lita..nå har jeg fått den hit til nyhuset. Den henger over spisebordet...og skal med tid og stunder males. Har ikke helt funnet ut hvilken farge som ville passet. Males den hvit forsvinner den vel helt mot veggen...Og disse gamle tallerkenene er nå hengt på veggen ved siden av kjøkkendøra. Den blå kommoden sto en gang på et blå-hvitt soverom. Nå er den plassert i stua mot en hvit murvegg, på samme vegg som den store sorte ovnen. Vi har ikke noe annet blått i stua, men denne passer på et merkelig vis helt perfekt inn. Den ble stående her i den perioden vi bare stablet inn møbler. Merkelig hvordan slikt plutselig helt passer sammen...jeg ville ellers aldri tenkt på å sette denne kommoden her. Tallerknene er like..men det pussige er at jeg har kjøpt dem på forskjellige steder...

2 kommentarer:

Marie sa...

Det øverste service er nydeleg! Og kommoden...sukk. Eg elskar blått. Er foresten kjekt med litt anna enn berre kvitt, helst det ein ser på bloggane. Ser så koseleg ut i det nye huset ditt, hadde du ikkje budd så langt borte skulle eg bedt meg sjølv på kaffi...hehe.

Ida sa...

Flotte serviser! :)
Blått,blått, blått...
Ja takk! :)
Tallerkenhylla er jo flott. Og serviset fra tante og onkel passet - smukk inn.
Likte den blå kommoden med de tallerkene på veggen der, ved siden av.
Nydelige detaljer fra ditt nye hjem. :)
Kos deg der.