torsdag, august 30, 2007

Høsten har kommet med snø på de høyeste fjelltoppene. Pent er det jo, men det gir klare signaler om at mørketiden er neste årstid her nord. Årstiden for friske opplevelser utendørs og kos inne...med håndarbeid;)
Snow on the higest mountains, no doubt a new season is here. It looks nice, but it`s cold;)
Tid for strikking...Jeg rydder i gamle garn rester..og har startet på et lappeteppe prosjekt av det jeg kan finne. Ingen planer når det gjelder farger, men prøver så godt jeg kan å holde samme tykkelse og størrelse på strikkelappene. Kanskje blir det et bidrag til et loddsalg på en julemesse;)
The season for knitting is here. I`m making use of my lest overs, and plan to knit a blanket. Maby it`ll be a lottery prize at one of the x-mas fairs I`ll attend this winther.
Det er kaldt og klart vær om dagen,men solen skinner nydelig og det holder temperaturene over frysenivået iallefall på dagen. Blomkarsen er flott nå. Denne har vi sådd selv...spesiellt fine syns man jo de er da. Vi har noen i store krukker også, men disse som får henge fritt ser penest ut.
Vi fikk en potterose i gave i sommer. Den har stått inne...bare vært ute på hagebordet av og til. Kjempeivrig å blomstre...og nå har den flere fargevarianter på rosene sine. Nydelig er den. Får gjøre et forsøk på å berge den gjennom vinteren.
Eggkurven...med egg fra butikken og fra hønene til ei venninne. Liker flere farger på eggene;)
Hemmelig venn i august. Perfekt gave....tusen takk. Spennende "strikke maskin", garn og perler. Dette gleder jeg meg til å prøve.
Present from my secret friend of august. Thank you!

5 kommentarer:

FO - 2 sa...

Vakkert bilde av landskapet hos deg. :)
Du koser du deg, kan jeg se.
Med strikketøy og koselig gave. :)
Blomkarsen er flott oppe på gelenderet der.
Og du, gelenderet er like flott! Nydelige former.
Kanskje du kan prøve å klippe potterosen helt ned etter avblomstring og før vinteren. :)
Ønsker deg feiende flott helg! :)

FO - 2 sa...

Hei.
Svarte deg på bloggen min.
Kopierer svaret over til deg.
Er egentlig litt nysgjerrig på hva slags urter du har... ;)Må sanke alle urtene etterhvert jeg også.
Persillen f.eks. fryser jeg ned.
Mens Sitronmelisse og Peppermynte tørker jeg. De er gode å trekke te av. Sitronmelisse skal virke beroligende også. Fin å drikke før leggetid. Du kan henge dem til tørk i bunter eller tørke dem i ovnen.
Oreganoen er fin å tørke også. Bruker den på pizza og i pastaretter.
Tørker også Rosmarin osv. Puh...! ;)
Urtene er lette å knuse når de er tørket.
Men, det blir forsvinnende lite igjen... ;)

min sin lille tue sa...

Så flott bilde øverst:)
Hm, jeg har også ei potterose som jeg har planta i et bed, og den ser ikke så fin ut. Det visner masse rundt her for tida.
Flott pakke du har fått.
Ha en fin kveld.

Anonym sa...

Et nydelig landskaps bilde du deler med oss. Høsten har apsolutt vist sæ, men æ synes det er ei fin tid ! Lappeteppe strikking er en lur måte å kvitte seg med restegarn. Blomkarsen din så ut til å ha det veldig bra, pynta så opp der den velter seg over gelenderet.
Å den flotte egg kurven, e`bare hel nyyydelii, æ blir nok å prøve å skaffe mæ en slik en!! Kos dæ i møte me høsten å mørke tia!!

elin1976 sa...

Mange flotte ting og flotte bilder. Så nydelig det er der dere bor. Fantastisk natur og for noen fjell. Det er noe annet enn jæren. Her er fjellene bare noen klumper og vi kan se langt etter snø på dem. Ha en fin dag:O)