tirsdag, mars 09, 2010

Tjorven. Slik kunne du lage din egen Tjorven-dukke, mønsteret sto i et ukeblad det året jeg ble født. min bestemor har tatt vare på mønsteret og nå er det jeg som eier det. det betyr noe ekstra for meg siden det er like gammelt som meg;) Jeg hadde ei "ekte" Tjorven dukke da jeg var lita jente. I det siste har jeg kurt litt på hvor lenge denne Tjorven dukken har eksistert..når ble den "oppfunnet", hvorfor heter den Tjorven..har dette dukke-mønsteret noe å gjøre med den virkelige dukken osv. Har du også lurt på dette...eller vet du noe om det?


På de samme sidene finnes disse reklame-annonsene. Det er sjarmerende å lese dem...det er historier fra dengang. En for kvinner og en for menn..tampax og hårkrem.

og en for en slankekur med bananer...

This pattern is from an old magazine, as old as I am. My grandmother cept this pattern, and now it is mine. Look at the old advertisements.

5 kommentarer:

Malys krok sa...

Ble ikke denne Tjorvendukken til etter at den svenske TV serien: Vi på Saltkråkan ble så populær? Ser på Wikepedia at den kom i 1964. Fin serie, vet du, som har gått flere ganger. søt dukke, som de har fått til å ligne veldig på Tjorven i filmen. Vet ikke hva hun het i virkeligheten. Ha det godt!
Hilsen Margit.

Janne i Fagerlia sa...

Tjorvendukke hadde jeg også. Og min mamma strikket masse klær til den. Lurer på hvor den er nå.......

Turid sa...

Hvem har ikke hørt om Tjorven- synes nesten å kunne erindre at æ også har sett et slikt mønster......
Gamle ukeblad i det hele er en fornøyelse å lese.
Ha en fin dag!

Hulda sa...

Så fin Tjorven-tøydukke. :) Virkelig artig!

Anelias hantverk sa...

Härliga gamla minnen! Så snygga tofflor och grytlappar du har gjort!
Ha en bra dag!