søndag, april 18, 2010

Jeg har vært på loppemarked/bruktbutikk og tatt med hjem noen skatter. Her er to av dem. I tillegg har jeg kjøpt en god lenestol..gammel type som skal trekkes om. Noen søte asjetter med blomster-dekor og en liten kopp i nysølv. Sausnebbet skal brukes til blomster. Jeg tenker det kan bli fint i glass-skapet sammen med annet dekkservise i blått og hvit, eller på ei hylle med en liten potteplante hengende over kanten...eller på sommerens middagsbord med blomster fra hagen.
Historien om den lille proselensdamen er litt spesiell, så den må jeg fortelle deg. Jeg er en stor fan av historiene om familien Ingalls, de som finnes i bøkene om "det lille huset på prærien". historiene om familien som flyttet fra hjemmet sitt ved de store skogene i Amerika på 1850 tallet, og etablerte seg på nyttlengre vest, ute på den åpne prærien. Bøkene har jeg lest siden jeg var ei lita jente, tv-serien så jeg på 1970-tallet..og de siste årene har jeg og min kjære sett dem på nytt. Bøkene har en hedersplass i hyllen..og jeg leser høyt for små venner så ofte anledningen byr seg (og det er ofte) og sørger for å bringe videre min begeistring for disse historiene. Og..i denne hsitorien fortelles det at Ma hadde en porselensdame. I bøkene og tv-serien er dette den fineste pynte-tingen hun har, og vel egentlig også den eneste hun tar med seg når de reiser. I en moderne tv-serie viser man at hun får den i gave av sin mor da de skal reise, den skal være med på å gi henne følelsen av hjem når de har etablert seg i et hus. Og denne porselensdamen følger dem...Pa bygger en hylle over peisen hvor den kan stå...og alltid beundrer de den. Og..når jeg fikk se denne porselensdamen, tenkte jeg med en gang på historien, og følte at den bare måtte bli med meg hjem. Da jeg viste den for min kjære, sa han akkurat det samme som jeg hadde tenkt.."Det er jo porselensdamen i huset på prærien". Vi har ingen peis..bare en stor gammel høy rundovn, så der kan vi ikke ha noen hylle over..men jeg skal finne et perfekt sted for denne skatten;)


Blomster til helgen. det er en tradisjon å alltid ha blomster på bordet...en bukett, dekorasjon eller en blomstrende potteplante. Farger må det iallefall være..Denne helgen ble det en bukett med gule roser. Nydelige. Se hvordan de fanger opp solen og gir enda mer energi til den som beundrer dem;)

4 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Heldige deg som har vært på loppis. Her i byen var det to loppemarkeder i helga, men på grunn av at jeg hadde andre avtaler kom jeg meg ikke av gårde. Håper det byr segen anledning igjen. Jeg jakter på gamle broderier i barokkstil.

Synes både damen og sausenebbet ditt var søtt. De passer jo nesten på samme hylle, i og med at de begge er blå og hvite. Jeg fant også et sausenebb på loppis i fjor. Det står nå i kjøkkenhylla med blomster i.

Anonym sa...

Husker godt "Huset på Prærien"
Kjempefin serie som nok facinerte mange.Fint at du fant porselensdama og fikk enda sterkere minner fra serien.Vi har også ei slik dame,men ho har nok ingen hedersplass her.

Har noe til deg på bloggen min.
Ønsker deg en fin dag!

Malys krok sa...

Så koselig du forteller dette! Huset på prærien kan jeg gjerne se om og om igjen!Med litt opphold da... Blir ikke lei det! Er så koselig! Søt figur og sausenebben var skikkelig stilig! Der var du kjempeheldig!
-Margit-

Vform sa...

Hej Tussilago!
Fina bilder du visar!
Jag har något till dig på min blogg!

Ha en skön helg!
Mvh Vivan