fredag, juli 15, 2016

jakten på den forsvunnede diamant

Når havtåka ligger tett helt ned til fjæresteinene på kvelden, ja da passer det fint å finne frem et godt gammelt brettspill. Her i huset spilles det mye brettspill, og dette er en av favorittene. Faktisk fikk vi det i julegave for bare et halvår siden, men jeg har gode minner om det fra barndommen. Da var det noen venner av min familie som hadde dette spillet, og jeg har minner om nærmest magiske stunder hvor vi spilte sammen med de litt eldre ungene i den familien. Spenningen, stemningen, de flotte fargene på spillbrettet og det fine ved at alt handlet om flaks og alle hadde like stor mulighet til å vinne uansett alder.
Nå leser jeg på brettspill.no at dette spillet første gang kom ut i Finland i 1951. Det morsomme er at salgstoppen var i 2001, lenge etter at dataspill og andre duppedingser konkurrerte om oppmerksomheten til brettspill. Min erafring er at folk i alle aldre liker brettspill, fordi man spiller sammen, selv om man spiller mot hverandre. Man snakker og ler, og ingenting er vel så morsomt som å samle venner til en spillekveld. Da er også en av favorittene spillet som heter Norge rundt spillet , hvor man skal svare på spørsmål underveis.Kjempemorsomt.
Har du noen favorittspill eller noen gode minner om brettspill fra barndommen?

1 kommentar:

Cathrine sa...

Hei! Jeg spiller mye brettspill med barnebarna, og så er de glade i kortspill! Det blir helst Monopol og stigespill! Så gøy at du har fått heklet kjøkkenduken - gleder meg til å se! Det hadde vært gøy å fått oppskriften, så kanskje jeg kunne laget en ny selv! Ha en flott helg! Klem Cathrine