onsdag, juli 27, 2016


Jeg har sydd nye kjøkkengardiner av kopphåndduker. Jo, men heter det "kopphåndduker"? Her jeg bor sier vi det slik, men når jeg skriver ordet ser det nesten ut som "smør på flesk", for mange begreper i ett ord.Det er jo ikke en duk, og ikke en hånd-duk, men hvorfor sier man det slik? Hva sier man andre steder?
Nok om det. Jeg er glad i blåfarger, og liker slike ruter og striper. Nå har jeg samlet slike "kopphåndduker" en tid, har lett etter mønster jeg ville bruke. Og så har jeg sydd brede og smale kapper til de ulike vinduene på kjøkkenet. Når det blir litt mørkere tider skal jeg bruke hvite sidegardiner sammen med dem, jeg har noen sidegardiner i bomullsblonde jeg bruker med ulike kapper. 


Lillepus vil gjerne ha fisk, aller helst. Og når matmor ikke har tatt seg tid til en fisketur lenger enn til kjøledisken i butikken, ja da er det ikke grenser for hvor fort det skal settes til trekking. Men først må man jo bare sjekke kvaliteten, og passe på at alt for plass i kasserollen. lillepus har egen fiskekasserollen, og sannheten er vel at det nesten ikke rekker å bli tørr mellom hver koking. Snakk om å ha god forbrenning! 

3 kommentarer:

amo sin blogg sa...

Fine koppehanddukar du har laga gardiner av.
Kreativt og fint.

Marit Johanne sa...

Takk for koselig hilsen på bloggen min! Jeg har titta litt på bloggen din nå og synes den er veldig koselig. Jeg legger deg til med link. Så fine gardiner du har laga, det var en morsom ide. Det blir gardiner som ingen andre har maken til. Jeg synes kopphåndduk var et fint ord, jeg liker slike dialektord. Her sier vi bare oppvaskhåndkle. Og så nydelig pus du har! Tydelig glad i fisk :)

Brit Vie sa...

Koselige gardiner og katter er seg selv lik, fisk er toppen og da kan det selvsagt ikke gå fort nok. Hærlig serie! Og takk for hyggelig melding på blogge min:)