mandag, mars 31, 2008

Gjestetøffelen fra fillehaugen. Er den ikke fin? Jeg storkoser meg når jeg prøver ut en ny oppskrift, og denne ble spesiellt gøy å strikke fordi denne boken jeg leser er så inspirerende. Jeg boken "Usynlige tråder i strikkekunsten" av Annemor Sundbø, og fant denne oppskriften der. Ei kjempeflott bok! Mørk grå og naturhvit ble ganske stilig, syns jeg;o)
I ledige stunder strikker jeg på lapper..Restegarn i blå, hvit, brun og grønn..Det skal bli et lappeteppe som skal fungere som sengeteppe på et gjesterom. Jeg har en del lapper allerede...men satser friskt og trenger en del til før jeg får den planlagte størrelsen på teppet. Oppskrifta er enkel. jeg starter med 3 masker, øker i starten av hver pinne til ønsket størrelse..og deretter minker jeg i begynnelsen av hver pinne til jeg igjen har 3 masker og avslutter. Mine lapper er vel ca 30x30 cm. har ikke helt bestemt meg for hvordan ejg skal sette dem sammen..så gode ideer mottas med takk.

7 kommentarer:

Kjersti sa...

Hei hei.

Så artige tøfler du holder på med, og den lappen til lappeteppet er kjempefin. Tror mitt neste innlegg må bli av mitt lappeteppe.. :)

Bildene av katta i kurven er sååå søte. Når man har et lite "kosedyr" som venn blir man aldrig ensom.

Anonym sa...

Denne boken liker jeg også veldig godt, og blar i den stadig vekk. En dag skal jeg også strikke de gjestetøflene. *nikke*

Pusen din sjarmerte meg helt i senk der han ligger i strikke kurven, ordentlig søt er han! Vår røde pus forsvant i påsken, og det er så trist atte. Har ikke gitt opp håpet helt enda om at han kommer tilbake.

Lena sa...

De tøfflene ser veldig fine ut, artig mønster:-) Kjekt å bruke restegarn på slike lapper, det blir nok et flott teppe til slutt. Og så skjønn pus du har!!

Hulda sa...

Nusselig kattepus dere har! Katter med den fargen er så skjønne, syns jeg. Så du dyrlegeprogrammene på tv2? Der var det jo litt av en villstyring av en katt, Bodil. ;)

Syns også at tøflene ser fine ut, fint mønster, og de fargene passet godt sammen. Lappen var skikkelig sommerlig! :)

Anonym sa...

Hei på deg og kosepusen din. Som barn hadde æ maken katt, kanskje litt rødere og hette Truls.
Kjempe artige tøfler du strikker.
Og flotte farger på lappeteppe, blir nok et skikkelig koseteppe når du er ferdig.
Artig å se tur bilder fra den herlige naturen du omgir dæ me.
Ser at du i forrige innlegg snakker om spinning, om du ser innom mæ , så er æ akkurat begynt å spinne. Kan ikke , men lærer litt hverdag.
Det æ lurer på er hvor en kan få kardet og laget ferdige "tuller"
til spinning, vet du kanskje om noen .
Smakte på hasselback potetene dine, deilig! Måtte skrive av oppskrifta.

Anonym sa...

Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

LivM sa...

Så flotte de tøflene ble, noe annet enn de jeg har prøvd meg på. Jeg må nok ta en titt i denne boken! ha ei fin helg!