søndag, mars 30, 2008

Hasselback poteter

Hasselback poteter. Dette fikk jeg servert på besøk hos venner en gang..og en dag nettopp forsøkte jeg på den retten selv. Det var kjempeenkelt og raskt å lage..og smaker godt! Et gordt alternativ til kokte poteter..eller andre potetretter som man kanskje har prøvd noen ganger. De kan varieres på mange måter ved å bruke forskjellig krydder..ost..Forresten kommer denne retten opprinnelig fra en restaurant i Stockholm, Hasselback Restauranten ;)
Her er oppskriften til 4 porsjoner:
10-12 poteter 3 ss smør 1 1/2 ts salt 1 ss brødrasp 2 ss revet ost Skrell og skyll potetene. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt igjennom, de skal henge sammen i bunnen. Legges i smurt ildfast form med den oppskårne siden opp. Pensle med smeltet smør, ha på salt. Stekes på 225 grader o ca. 20 minutter. Pensles med smør iløpet av stekingen. Ta dem ut av formen. Strø brødrasp og revet ost over, og stek ytterligere 15-20 minutter til de er myke og har fin farge.
I`ve tried a new dish with potatos..baked in the oven. Very easy to make, taste perfect!

Ingen kommentarer: