Hasselback poteter. Dette fikk jeg servert på besøk hos venner en gang..og en dag nettopp forsøkte jeg på den retten selv. Det var kjempeenkelt og raskt å lage..og smaker godt! Et gordt alternativ til kokte poteter..eller andre potetretter som man kanskje har prøvd noen ganger. De kan varieres på mange måter ved å bruke forskjellig krydder..ost..Forresten kommer denne retten opprinnelig fra en restaurant i Stockholm, Hasselback Restauranten ;)
Her er oppskriften til 4 porsjoner:
10-12 poteter 3 ss smør 1 1/2 ts salt 1 ss brødrasp 2 ss revet ost Skrell og skyll potetene. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt igjennom, de skal henge sammen i bunnen. Legges i smurt ildfast form med den oppskårne siden opp. Pensle med smeltet smør, ha på salt. Stekes på 225 grader o ca. 20 minutter. Pensles med smør iløpet av stekingen. Ta dem ut av formen. Strø brødrasp og revet ost over, og stek ytterligere 15-20 minutter til de er myke og har fin farge.
I`ve tried a new dish with potatos..baked in the oven. Very easy to make, taste perfect!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar