søndag, mai 10, 2009

Denne nålputen har jeg laget etter en oppskrift min mor lærte da hun var ei lita jente. opprinnelig ble det brukt bånd i mange farger der jeg har brukt ullgarn i en farge. Min mor kan huske disse som fargeklatter på sybordet...så min er ganske "tam" sammenlignet. Men jeg ville lage en modell å ha liggende. Har noen andre sett nålputer laget slik som denne? Trolig var det en samisk dame i bygda som hadde lært denne modellen videre til den som lærte min mor.
A pincusion made from an very old model my mother have tought me.

5 kommentarer:

in my garden sa...

Koselig med fine nålputer.Gøy å lage slike ting selv også.
Apropo vindusvask,sukk det trengs her også.Har om ikke annet fått plantet mye i dag og tatt frem alt av hage møbler.

Hulda sa...

Så søt nålepute. :) Fin i en farge, men sikkert fin i mange, slik du fortalte om.

Turid sa...

Morsom utgave av ei nålepute, så fint å ta vare på gamle teknikker.
Ha ei fin uke mot 17.mai

Malys krok sa...

Kjempesøt ble den nålputen! Nei jeg har aldri sett denne måten å lage de på. Ble iallefall fin, og sikkert flott med fargede band og.
Apropos vindusvask, jeg får de ikke blanke og fine. Har brukt gode fiberkluter gang på gang, men ikke ... Vet ikke hvordan jeg skal gjøre det. Har ikke vært så plaget før. Ha det godt. Hilsen Margit.

Janne i Fagerlia sa...

Tusen takk for kjempehyggelig hilsen. Vil gjerne se det fuglebildet du fikk av din mor ja. Artig å se hva andre har gjort. Jeg har kjøpt noen fuglebroderier på loppemarked, og de har jeg tenkt å bruke i et lappeteknikkprosjekt. Når jeg får tid da ...........

Arig nålepute du har laget. Har aldri sett noe lignende før. Kanskje dette er noe som er typisk for stedet hvor du bor? Fin var det iallefall......

Ønsker deg en fin maiuke!