lørdag, mai 23, 2009

Regn regn, øsende regn, pøsende regn...I dag har vi hatt en skikkelig regnværsdag. Men er man glad i hagearbeid, så tvinges man ikke innendørs av regnet;) Vi har laget et kjempebål på eiendommen vår, samlet sammen masse hageavfall, både fra oss selv og naboen. En del av tomten har ikke vært brukt på mange år, og siden vi kjøpte eiendommen har vi oppdaget en gammel hage her. I dag gravde vi frem et stort jordbærland på svart plast. De fleste plantene hadde dødd ut under alt ugresset..men plastduken er helt flott og jorden under er god. Vi må bare avgjøre om vi vil ha enda et stort jordbærland å stelle gjennom sommeren, eller ikke;) det skal jo både høstes og stelles...Vi har også funnet en svær gammel rabarbra-rot, og akkurat nå står den i sin prakt. man bør jo bruke rabarbraen nå..så til uka tror jeg det blir laget rabarbragrøt og pai her. Noen prydbusker fant vi også...og et lerketre...
Våren kommer så fort...og plutselig er trærne grønne og sommeren i full gang...Men jeg husker at slik så det ut for mindre enn 3 uker siden..snø på planen, som jeg nå allerede har klippet...og is på hagedammen, hvor vannliljene nå har fått flytte ut og allerede fått flytende blader...Vi må huske å nyte alt som skjer nå på våren, for det skjer i voldsomt stor fart!

3 kommentarer:

Laila sa...

Ja en kan ikkje la seg stoppe av dårleg vær. Det er vi her på vestlandet vant med, men for tida er her flott vær.
Så utrulig koselig å grave fram ein gammel hage. mykje rart kan dukke opp da.
Her vi bur synest eg at alt skjer i altfor langsom fart, er så misunneleg på dei nede i lavlandet, men det er ein fordel, eg har blomstring til langt ut i oktober.

Fortsatt god helg.

in my garden sa...

Vi lar oss ikke stoppe av regnevær her heller.I dag ser det ut til å bli en ganske brukbar soldag,er i full gang med graving til den nye dammen i hagen.Ja ting og tang vokser og gror i rekord fart,klarer nesten ikke følge med.Men det er en herlig tid.

Sommertid sa...

Nei..vi får nyte det så lenge
vi har det..for det har jo såvidt begynt..før det plutselig er over..sommeren går fortere unna enn svint syns jeg..ønske ønske..sommer hele året !

Go søndag :)