lørdag, januar 17, 2009

Sol, sol kom igjen, sola er min beste venn...

Vi har hatt litt skyer og dis i dag...derfor ble ikke solopplevelsen helt optimal...men åhhhhh hvilken herlig følelse det er å bare se litt av den. Vi hadde solskinn inn i huset...på kjøkkenveggen. Jeg hoppet rundt av bare glede... Kanskje i morgen, det er stjerneklart i kveld...tenk å kunne kjenne solskinnet varme i ansiktet. Jeg gleder meg som en liten unge;))

Min mor har strikket votter med kontstrikk på en del av votten. Jeg syns det ble kjempeflott, så jeg ville dele det med deg;)

Denne kurven med tøffler er det som møter deg når du har kledd av deg skoene og er på vei inn i stua vår.


GRANIUM
I dag har jeg hatt litt oppryddig i granium-samlingen min. De har stått i kjelleren siden de ble tatt inn og satt vekk fra vinduskarmene i høst. Først nå har jeg klipt av greiner og fjernet døde blad. Nå har de også fått lys..jeg har satt på driv-lysene. Første gang jeg prøver det, og muligens er det ingen god ide. Men jeg tenkte de skulle få en god start før de kom opp i vinduene. Det er jo enda altfor lite dagslys til å kunne sette dem opp. Ser du ispinnen? Jeg har et merke i hver potte. Den har et nummer, og i ei bok har hvert nummer alle opplysninger om planten. Hvor har jeg kjøpt den, fått den..evt når har jeg sådd den..kanskje et navn hvis jeg har det...farge, bladtegninger, fasong osv..På pinnene har jeg skrevet hvilken farge det er på blad og blomst..slik at jeg kan følge med etterhvert som de spirer nå på våren.

.. og mens vi venter på at graniumen skal få mer farge, hjelper det godt å kunne kjøpe inn blomster til helga. Rosa ildtopp står på spisebordet vårt nå, og en bukett med hvite freesia og grønne rusksusgreiner på ett av bordene i stua. De dufter så herlig hver gang man går forbi...nydelige freesia. Og denne rosa ildtoppen er skikkelig søt..

denne karen er også ganske søt her han ligger og slumrer i ovnskroken..
"Den som sover synder ikke"
Nyt lørdagskvelden du også ;)

2 kommentarer:

Moccasin sa...

Heia Tussilago!!

Så koselig å besøke bloggen din igjen!! :)
Flott kontstrikk moren din har strikka! Jeg har lenge hatt lyst til å prøve dette selv.
Jeg har ligget leeeenge i blogg-dvale nå, men holder på å lage meg ny blogg som kommer opp å gå om forhåpentligvis ikke altfor lenge. ;)

Sol-klem fra Moccasin

Synnøve Olava sa...

Heisan!
De sokkene som din mor hadde strikket er kjempflotte..., skulle gjerne lært meg sånn strikking jeg også!

Jeg skjønner at du har system på granium samlingen din...., gleder meg til å se de i blomst!

Ha en fin søndag!

xoxo